Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Οι Ναζί στην φυλακή για πάντα! Nα φροντίσουμε εμείς γι αυτό!



Ανακοίνωση του Antinazi Zone
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι καταιγιστικές αποκαλύψεις που την ακολούθησαν προκάλεσαν σοκ στην κοινωνία και αποτελούν σημείο καμπής για τους αντιφασίστες και όλους τους προοδευτικά σκεπτόμενους στη χώρα. 
Νόμιμοι;

«Είμαστε ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο» φώναζε στις ομιλίες του εδώ και 2 δεκαετίες ο Μιχαλολιάκος.
Η νομιμότητα ήταν πάντα ένα αναγκαίο φύλλο συκής για τους Ναζί προκειμένου να κρύψουν τις προθέσεις τους και να παραπλανήσουν λαϊκά στρώματα. Το ίδιο έκανε και ο Χίτλερ που νόμιμα και κοινοβουλευτικά αναρριχήθηκε στην εξουσία το 1933 για να σφαγιάσει όποιον διαφωνούσε, διαμαρτυρόταν, ήταν διαφορετικός ή απλά «αδύναμος», για να καταργήσει κάθε δικαίωμα, ελευθερία, πολιτική, πολιτιστική, κοινωνική, συνδικαλιστική οργάνωση, μέχρι τελικά να ματοκυλήσει την ανθρωπότητα .
Τώρα πια αποκαλύφτηκε και με τη βούλα του πορίσματος εισαγγελέων του Αρείου Πάγου ότι η Χρυσή Αυγή είναι αυτό που πάντα υποστήριζε το αντιφασιστικό κίνημα και η Αριστερά: μια ναζιστική εγκληματική συμμορία.

Το «νόμιμο» πολιτικό κόμμα στέγαζε δολοφονικά τάγματα εφόδου που εκπαιδευόντουσαν στρατιωτικά, είχαν γραφεία-ορμητήρια και οργάνωναν δολοφονικά χτυπήματα ενάντια σε όσους ήταν διαφορετικοί ή σκεφτόντουσαν διαφορετικά από τους Ναζί. 
Αντισυστημικοί;
Παρίσταναν τους αντισυστημικούς.
Αποκαλύφτηκε όμως ότι είχαν πανίσχυρες προσβάσεις μέσα στο «ναό» του κατεστημένου, δηλαδή το κράτος και τις δυνάμεις ασφαλείας: Αστυνομία, Ασφάλεια, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, Ζ, ΕΥΠ, αξιωματικοί του στρατού.
Στη Βουλή στήριζαν τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες, όποτε χρειάστηκε. Δεν υποστήριξαν ποτέ κανέναν αγώνα του κινήματος! Αντίθετα οργάνωναν απεργοσπαστικές ομάδες ή έστηναν δουλεμπόριο με νέους και φτηνούς εργαζόμενους για τους εργοδότες.
Ήταν τόσο «αντισυστημικοί» όσο ήταν ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ που κυβέρνησαν με τις ευλογίες και τα χρήματα του μεγάλου κεφαλαίου – της Pirelli, της FIAT, της Siemens, της Kroup, της General Motors, της Deutche Bank, της IBM, της Farben (σήμερα BAYER) και πολλών άλλων.
Πατριώτες και ιδεολόγοι;
Παρίσταναν τους πατριώτες! Είναι όμως οπαδοί του Ναζισμού που αιματοκύλησε την Ελλάδα στην Κατοχή, με 120.000 νεκρούς από σφαίρες και 600.000 από πείνα, με καμένες πόλεις και χωριά και κλοπή του πλούτου της χώρας.
Όσο κι αν τώρα προσπαθούν να το κρύψουν, στα σπίτια τους βρέθηκαν οι φωτογραφίες του Χίτλερ, τα βιβλία του Χίτλερ, ναζιστικά πιστόλια και κράνη. Την «ιδεολογία» τους μαρτυρούν οι σβάστικες που χάραξαν ακόμα και στα σώματά τους, με πρώτο και «καλύτερο» τον Κασιδιάρη, με τατουάζ (όσο κι αν πολλοί απ’ αυτούς τώρα τρέχουν να κάνουν πλαστικές να τα εξαφανίσουν).
Παρίσταναν τους αγνούς ιδεολόγους. Αποκαλύφτηκε όμως ότι το πρωί κυνήγαγαν τους μετανάστες και το βράδυ έκαναν δουλειές μαζί με τη Νιγηριανή ή Ρουμάνικη μαφία στον Α. Παντελεήμονα και αλλού, κι ότι έπαιρναν μίζες από αντικείμενα που πουλούσαν Πακιστανοί μετανάστες στη Νίκαια.
Η υποκρισία κυβέρνησης και μίντια
Πολύς κόσμος στέκεται με καχυποψία απέναντι στον όψιμο και υποκριτικό αντιφασισμό των μίντια  και της κυβέρνησης. Και με το δίκαιό του. Πραγματικά η κυβέρνηση και τα μίντια «έπεσαν από τα σύννεφα» για ένα φαινόμενο που το σύστημά τους και οι ίδιοι εξέτρεφαν για 20 χρόνια.
Τα μίντια τους καλούσαν στις εκπομπές τους και τους παρουσίαζαν σαν καλά παιδιά. Στελέχη της κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ δήλωναν ανοικτά ότι θα ήθελαν συνεργασία με μια πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή (Β. Πολύδωρας, Φ. Κρανιδιώτης, Μ. Παπαδημητρίου κα)
Στις καταγγελίες του αντιφασιστικού κινήματος όλες οι κυβερνήσεις κώφευαν ή έκαναν τα στραβά μάτια. Ακόμα και όταν ο Α. Ανδριτσόπουλος (Περίανδρος και υπαρχηγός τότε της ΧΑ) έστελνε το 1998 έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων 3 αριστερούς φοιτητές βαριά τραυματισμένους στο νοσοκομείο. Ακόμα και όταν τα ΜΑΤ μαζί με τους Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε αντιφασίστες διαδηλωτές στην Πλατεία Κολοκοτρώνη το 2008 σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση.
Το σύστημα χρειάζεται τον φασισμό. Αλλά τον θέλει κάτω από τον έλεγχό του. Σαν χρήσιμο παρακράτος που θα κτυπήσει το κίνημα όταν δεν θα μπορεί να το κτυπήσει το επίσημο κράτος. Η Χρυσή Αυγή έτεινε να βγει εκτός ελέγχου. Αν η κυβέρνηση δεν αντιδρούσε δυναμικά στο σοκ που προκάλεσε η δολοφονία του Φύσσα η χιονοστιβάδα θα παρέσυρε και την ίδια σαν απόλυτα συνένοχη.
Έτσι τους «τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί». Όχι όλους αλλά τους περισσότερους. Μέσα σε ένα βράδυ «βρέθηκαν» 32 φάκελοι από τον Δένδια, «έμαθαν» ότι ο υπεύθυνος της ΕΥΠ για την Χρυσή Αυγή ήταν ξάδελφος του Κούζηλου, βουλευτή της ΧΑ στην Α΄ Πειραιά, «ανακάλυψαν» το ποιόν του πρώην διοικητή ασφαλείας του Α. Παντελεήμονα κλπ, κλπ... 
Μόνο το κίνημα μπορεί να τσακίσει το φασισμό
Η υποκρισία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ σημαίνει ότι όχι μόνο δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα ΜΜΕ ότι θα διαλύσουν την ΧΑ αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το κάνουν. Θέλουν να την κτυπήσουν, να την ελέγξουν αλλά όχι να την διαλύσουν.
Αυτό είναι καθήκον του αντιφασιστικού κινήματος και των κοινωνικών κινημάτων. Γιατί εμείς είμαστε οι πραγματικοί στόχοι του ναζισμού και του κεφαλαίου.
Ξεκίνησαν από τους μετανάστες μετατρέποντάς τους σε αποδιοπομπαίους τράγους υπεύθυνους για όλα τα δεινά. Έτσι αφενός παρέσυραν τον αγανακτισμένο κόσμο και ταυτόχρονα διαιρούσαν το κίνημα και έβγαζαν έξω από το κάδρο των ευθυνών την κυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές.
Μετά στράφηκαν κατά των κομμάτων της Αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος. Η επίθεση στο Πέραμα κατά των μελών του ΚΚΕ ήταν η αρχή. Λίγες μέρες μετά ήρθε η δολοφονία του Παύλου. Και ασφαλώς θα συνέχιζαν.
Καμιά ανοχή στην θεωρία των 2 άκρων
Πρέπει να είμαστε σίγουροι και για κάτι ακόμα. Η θεωρία των 2 άκρων που λανσάρει η κυβέρνηση και έχει σαφή στόχο τα κοινωνικά κινήματα και την Αριστερά θα προσπαθήσει να βρει άμεση εφαρμογή.
Ήδη με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση απειλούνται 27 αγωνιστές από τις Σκουριές Χαλκιδικής. Μαθητές στην Λαμία καταδικάστηκαν σε φυλάκιση με αναστολή λόγω κατάληψης. Ενώ Σαμαράς και Βορίδης δήλωσαν ευθαρσώς ότι το ίδιο επικίνδυνοι με την ΧΑ είναι όσοι μιλούν για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή ότι ο νόμος ενάντια στην ΧΑ μπορεί να εφαρμοστεί και ενάντια στην Αριστερά.
Το αντιφασιστικό κίνημα δείχνει το δρόμο
Η έκρηξη του αντιφασιστικού κινήματος ήταν η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και τους Ναζί.
Πάνω από 100 διαδηλώσεις έχουν γίνει πανελλαδικά μετά τη δολοφονία του Παύλου στις 18/9. Στο Κερατσίνι την επόμενη της δολοφονίας και στην Αθήνα μια βδομάδα μετά(25/9) έγιναν οι πιο μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών. Το ίδιο και σε δεκάδες πόλεις και γειτονιές.
Μια πολύ σημαντική εξέλιξη ήταν η δημιουργία αντιφασιστικών συντονιστικών που έχουν στόχο να ενώσουν και να συντονίσουν τις πάνω από 60 αντιφασιστικές επιτροπές που δρούσαν πανελλαδικά ακόμα και πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και που αυξάνονται με ταχύτητα μετά τη δολοφονία.
Έτσι είχαμε:
-       την δημιουργία του Αντιφασιστικού Συντονισμού Επιτροπών Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών Αθήνας – Πειραιά στις 29 Ιούνη στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Αθήνας
-       τη δημιουργία του τοπικού αντιφασιστικού συντονισμού Κερατσίνι-Δραπετσώνα-Πέραμα στις 3 Οκτώβρη στο Κερατσίνι
-       το κάλεσμα της πρώτης σύσκεψης αντιφασιστικών πρωτοβουλιών από όλη την Θεσσαλία στο Βόλο στις 19 Οκτώβρη.
Τα αντιφασιστικά συντονιστικά είναι μια μεγάλη κατάκτηση για το κίνημα. Γιατί συμβάλλουν στην πολυπόθητη ενότητα του κινήματος. Στα σχέδια των συντονιστικών αυτών πρωτοβουλιών υπάρχουν ασφαλώς οι πορείες αλλά και η κατανόηση ότι οι πορείες από μόνες τους δεν αρκούν. Χρειάζεται η υπομονετική και επίμονη δουλειά πολιτικής εξήγησης σε κάθε γειτονιά και χώρο με ιδιαίτερη έμφαση τους χώρους που ζει ή συχνάζει η νεολαία (σχολεία, σχολές, γήπεδα, στέκια,  κτλ).
Παλεύουμε για:
  • Την παραδειγματική καταδίκη σε ισόβια των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και των ηγετικών στελεχών της ΧΑ
  • Την πλήρη διάλυση της ναζιστικής ΧΑ με κλείσιμο των γραφείων και εντύπων της και δήμευση των περιουσιακών της στοιχείων.
  • Το ξήλωμα των Χρυσαυγιτών από τον κρατικό μηχανισμό
  • Το διώξιμο και διαγραφή δηλωμένων μελών της ΧΑ από συλλόγους, σωματεία κτλ
  • Το σταμάτημα όλων των διώξεων σε βάρος του εργατικού-νεολαιίστικου-περιβαλλοντικού κινήματος
  • Την ανατροπή των πολιτικών που δημιουργούν τη μαζική φτώχεια, ανεργία κι απελπισία, το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύσσεται ο φασισμός.

Ο Παύλος θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε από μας που δεν είναι Ναζί.
Πιθανά να ζούσε αν ήμασταν καλύτερα και πιο έγκαιρα οργανωμένοι – αν στη γειτονιά του υπήρχε ένα αντιφασιστικό δίκτυο που να κινητοποιηθεί γρήγορα μόλις έγινε φανερό πως οι φασίστες είχαν αρχίσει να κινητοποιούν τους τραμπούκους τους για να τον κτυπήσουν.
Έστω και τώρα, πρέπει να οργανωθούμε. Το χρωστάμε στον αντιφασίστα μουσικό Παύλο. Το χρωστάμε σε όλα τα θύματα της Χρυσής Αυγής. Το χρωστάμε σε όσους έδωσαν το αίμα τους στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό, στη δεκαετία του ’30 και στο β’ παγκόσμιο πόλεμο.
Πάνω από όλα το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στις γενιές που θα έρθουν. Γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου