Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Πολύ σημαντική η Παρέμβαση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στο Ιπποκράτειο Νοσ/μείο

ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
rkontogiannidis@egnatiapost.gr
Αναδημοσίευση απο www.egnatiapost.gr

Τη δέσμευση του διοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ότι από Δευτέρα θα παράσχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη στα πέντε επείγοντα περιστατικά ανασφάλιστων ασθενών, που του ζήτησαν οι εθελοντές γιατροί του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, καθώς και όσα άλλα στο μέλλον θα χρήζουν άμεσης βοήθειας, πήραν οι γιατροί του ΚΙΑ, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη έξω από το νοσοκομείο. Πρόκειται για ανασφάλιστους ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας, τα οποία, όμως, πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα νοσοκομειακά.
Η παροχή δωρεάν ιατρικής περίθαλψης σε όλους, Έλληνες και αλλοδαπούς, χωρίς κανέναν αποκλεισμό λόγω εθνικότητας ή έλλειψης ασφάλισης, ήταν το βασικό αίτημα των συγκεντρωμένων -εθελοντών γιατρών του ΚΙΑ, ασθενών και άλλων αλληλέγγυων πολιτών-, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από την πύλη -από την πλευρά της οδού Κωνσταντινουπόλεως- του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Οι διαμαρτυρόμενοι μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια για τα αιτήματά τους, αλλά και για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, σε περαστικούς, αλλά και σε όσους έμπαιναν ή έβγαιναν από το νοσοκομείο και είχαν στήσει μικροφωνική εγκατάσταση για καλύτερη ενημέρωση του κόσμου, αναφορικά με την κινητοποίησή τους. Το βασικό τους σύνθημα ήταν «η υγεία γι' αυτούς κοστίζει, για εμάς αξίζει».

Επίσης, έξω από την πύλη του νοσοκομείου ανήρτησαν και δύο πανό. Το ένα έγραφε «η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι ανθρώπινο δικαίωμα για όλους» και το άλλο «ο αποκλεισμός από το νοσοκομείο σκοτώνει».
Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μπήκε στο νοσοκομείο, όπου μοίρασε φυλλάδια στους ασθενείς, τους συνοδούς τους και σε εργαζόμενους και ζήτησε από τους γιατρούς να παράσχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε ανασφάλιστους, τηρώντας τον όρκο του Ιπποκράτη. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε, αφού οι συγκεντρωμένοι πήραν τη δέσμευση του διοικητή του νοσοκομείου. «Μακάρι να γίνουν δεκτοί στο νοσοκομείο οι ασθενείς, διότι κρατούμε επιφυλάξεις για την υλοποίηση της δέσμευσης. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», είπε στην EgnatiaPost ο γιατρός - εθελοντής του ΚΙΑ, Θόδωρος Σδούκος.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες κινητοποιήσεις Κοινωνικών Ιατρείων Αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν στα νοσοκομεία Ρεθύμνου, Δράμας, Λάρισας, Πρέβεζας και σε κάποια νοσοκομεία της Αττικής. Στην Αθήνα προβλήματα δημιούργησε στους συγκεντρωμένους η βροχόπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου