Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Εξαμηνιαίο ημερολόγιο φασιστικών επιθέσεων Μάρτη 2013 - Σεπτέμβρη 2013





62 επιθέσεις συνολικά με 1 νεκρό και 64 τραυματίες

Εκ των οποίων:

14 με πιστόλι, μαχαίρι, ρόπαλα, λοστούς, μολότοφ

23 σε μετανάστες

24 σε Έλληνες εργαζόμενους, νεολαίους, αριστερούς, αντιεξουσιαστές, αντιφασίστες

15 σε στέκια, κοινωνικούς χώρους, τοπικά γραφεία κομμάτων της Αριστεράς

Το παρόν ημερολόγιο γράφεται σε μια κρίσιμη περίοδο του αντιφασιστικού κινήματος. 
Μετά την «ενέδρα» που έστησαν 50 Χρυσαυγίτες σε μέλη του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα , λίγες μέρες μετά ακολούθησε η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Η δολοφονία αυτή, οδήγησε σε μια «έκρηξη» του αντιφασιστικού κινήματος, με την πραγματοποίηση δεκάδων πολύ μαζικών αντιφασιστικών διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα οδήγησε σε συλλήψεις και προφυλακίσεις σημαντικού μέρους του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής (Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός, Πατέλης) καθώς και άλλων στελεχών και αστυνομικών που συνεργαζόντουσαν μαζί τους.

Το σημαντικό στοιχείο που βλέπουμε σε σύγκριση με το προηγούμενο εξαμηνιαίο ημερολόγιο, είναι η αύξηση των επιθέσεων εναντίον Ελλήνων εργαζομένων, μελών της Αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου και του αντιφασισμού.

Αυτό έρχεται να συνδεθεί και με την αύξηση των επιθέσεων σε κοινωνικά στέκια και τοπικά γραφεία κομμάτων της αριστεράς. Παρατηρούμε μια στροφή και συγκεκριμένα την πιο συγκεκριμένη στόχευση των νεοναζί απέναντι σε όποιον παλεύει ενάντια στα μνημόνια, την Τρόικα και το σύστημα.

Αυτή η εμφανής στροφή επιβεβαιώνει την πάγια θέση μας ότι οι φασίστες ξεκινούν από τους ανυπεράσπιστους μετανάστες, αλλά ο τελικός τους στόχος είναι η εργατική τάξη, το κίνημα και η Αριστερά.




_______________________




25/3/2013 - Κέρκυρα

Την 25η Μάρτη, μέλη της Χρυσής Αυγής βανδάλισαν τα γραφεία του ΚΚΕ στον Άγιο Ματθαίο της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα έσπασαν την πόρτα των γραφείων, έριξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στον τοίχο.

Τα ξημερώματα της επομένης οι Χρυσαυγίτες ξαναχτύπησαν μέσα στη πόλη της Κέρκυρας, καθώς έβαψαν με μπογιά σε τηλεοπτικό βαν το χαρακτηριστικό σταυρό σε κύκλο ενώ πάνω στο παρμπρίζ του οχήματος βρέθηκαν έντυπα της Χρυσής Αυγής.

Το περιστατικό καταγγέλλουν το ΚΚΕ, ο Σύριζα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

πηγή: corfupress.com


_______________________


26/3/2013 - Ν. Ιωνία

Μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε εκδήλωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Νέα Ιωνία το βράδυ της Τρίτης 26 Μάρτη.

Συγκεκριμένα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση, τα φασιστοειδή εισέβαλαν και ξυλοκόπησαν οπαδούς και φίλους της συγκεκριμένης θρησκευτικής μειονότητας.

πηγή: Χριστιανική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία


_______________________


28/3/2013 - Ξάνθη

Άγρια επίθεση δέχθηκε 30χρονος μειονοτικός της Ξάνθης, από 8μελή ομάδα της Χρυσής Αυγής το βράδυ της 28ης Μάρτη, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του θύματος, καθώς περνούσε από την πλατεία, υπήρχε συμπλοκή ανάμεσα σε Χρυσαυγίτες και στελέχη του Αυτόνομου Στεκιού Ξάνθης. Ο 30χρονος μιλούσε στο κινητό στα πομάκικα και όταν το αντιλήφτηκαν οι φασίστες του επιτέθηκαν με κράνη και στυλιάρια.

Υπέστη πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

πηγή: tvxs.gr


_______________________


31/3/2013 - Ρέθυμνο

Επίθεση από φασίστες δέχθηκαν δυο φοιτητές τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου στην Μικρή Παναγιά στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα, οι δυο νεαροί περνούσαν από σημείο που είχαν στήσει ενέδρα οι τραμπούκοι, τους επιτέθηκαν χτυπώντας τους με τα χέρια και με γκλοπ.

Το συμβάν έγινε αμέσως γνωστό και καλέστηκε μικροφωνική στο σημείο της επίθεσης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στη πόλη του Ρεθύμνου.

πηγή: Αντιφασίστριες/ες Ρεθύμνου


_______________________


2/4/2013 – Χανιά

Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκαν μετανάστες και μέλη του ΚΚΕ το απόγευμα της Τρίτης 2 Απριλίου, στη πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Στη συνέχεια οι τραμπούκοι μεταφέρθηκαν σε καφετέρια στο παλιό λιμάνι για να γιορτάσουν το κατόρθωμά τους, αλλά αντιφασίστες πολίτες του προπηλάκισαν, με αποτέλεσμα ο Χρυσαυγίτης Βλαμάκης (γνωστός για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς) να καταλήξει στη θάλασσα.

πηγή: tvxs.gr


_______________________


4/4/2013 - Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 4 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας φασίστες επιτέθηκαν σε μέλη του σχήματος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ), καθώς και άλλοι αριστεροί φοιτητές που βρίσκονταν στο Πανεπιστήμιο.

Την επίθεση καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, όπου μέσα από ανακοίνωσή της τονίζει: “ήταν μια δολοφονική φασιστική επίθεση από τους πολιτικούς απόγονους των ταγματασφαλιτών, των δοσίλογων, των γερμανοτσολιάδων που ενώ το παίζουν «αντισυστημικοί», η μόνη δράση τους είναι να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν έξω από σχολεία, γειτονιές και πανεπιστήμια, μετανάστες, εργαζομένους όπως και κόσμο της Αριστεράς και του κινήματος. Όμως οι νοσταλγοί του Χίτλερ, για μια ακόμη φορά πήραν την απάντηση ότι ο φασισμός δεν έχει θέση πουθενά, ότι η νεολαία και ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται απέναντί τους και κλιμακώνει την αντιφασιστική πάλη σε κάθε χώρο”.

πηγή: mao.gr


_______________________


10/4/2013 - Χανιά

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 10/4,Μαροκινός μετανάστης δέχεται επίθεση από συμμορία της ΧΑ στην περιοχή της Χαλέπας.

Οι φασίστες που επέβαιναν σε 2 αμάξια τον ακολουθούσαν για ώρα πριν τον χτυπήσουν και απομακρύνθηκαν μετά από την επέμβαση γείτονα. Ο μετανάστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου έμεινε για 2 μέρες.

Για άλλη μια φορά, η αστυνομία έδωσε την κάλυψη της στους χρυσαυγίτες συλλαμβάνοντας τον μετανάστη επειδή δεν έχει χαρτιά, μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο, και αφήνοντας

πηγή: Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Χανίων


_______________________


10/4/2013 - Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 10/4 στο δρομολόγιο των 13:52 της γραμμής 26 (Πλ. Ελευθερίας-Καλλιθέα) του ΟΑΣΘ, ο οδηγός του λεωφορείου επιδεικνύοντας ιδιαίτερα προσβλητική συμπεριφορά υποχρέωσε δύο έγχρωμους επιβάτες να αποβιβαστούν από το όχημα.

Οι δύο επιβάτες είχαν μόλις είχαν επιβιβαστεί στην στάση Ρήγα Φεραίου-1 στη Νεάπολη και ετοιμάζονταν εμφανώς να βγάλουν εισιτήριο.

Όταν οι υπόλοιποι επιβάτες άρχισαν να συζητάνε μεταξύ τους το γεγονός επικρίνοντας τη στάση του οδηγού, εκείνος ακινητοποίησε το όχημα και απευθύνθηκε σε έντονο ύφος σε αυτούς, δηλώνοντας απερίφραστα ότι είναι χρυσαυγίτης. 

πηγή: seleo.gr


_______________________


13/4/2013 - Χανιά

Το Σαββάτο 13/4 οι θρασύδειλοι νεοναζί επιτέθηκαν σε μαροκινό μετανάστη ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του μετά τη δουλειά του.

Στις 4μιση περίπου τα ξημερώματα τρεις χρυσαυγίτες πλησίασαν το μετανάστη στην οδό Κορωναίου και αφού τον ρώτησαν από πού είναι, άρχισαν να τον χτυπούν προκαλώντας του τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια.

Όταν ο μετανάστης ρώτησε γιατί τον χτυπάνε του απάντησαν ρωτώντας τον αν έχει σχέση με συγκεκριμένη αντιρατσιστική συλλογικότητα των Χανίων και αφού τους απάντησε αρνητικά, τον άφησαν να φύγει .

πηγή: Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Χανίων


_______________________


17/4/2013 - Αθήνα

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση από «φουσκωτούς» μπράβους της Χρυσής Αυγής σε συνάδελφο, υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, στο 4ο Λύκειο Αχαρνών, την ώρα που συνόδευε μαθητές σε εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματός του.

Οι φουσκωτοί των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής, «νταήδες και νονοί της νύχτας», ακινητοποίησαν το συνάδελφο μπροστά στα μάτια των μαθητών και του άλλου συναδέλφου που συνόδευε τα παιδιά, επιτέθηκαν εναντίον του με χυδαίους χαρακτηρισμούς, βρισιές και απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του. 

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια της επίθεσης που δέχτηκε η σύζυγός του, συναδέλφισσα στο ίδιο Λύκειο, επειδή μοίραζε έξω από το σχολείο την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την 25η Μαρτίου με μπροστάρηδες και πρωταγωνιστές Χρυσαυγίτες μαθητές.

πηγή: Ριζοσπάστης


_______________________


17/4/2013 - Μανωλάδα Ηλείας

Δολοφονική επίθεση δέχθηκαν μετανάστες εργάτες το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου σε κτήματα στη Μανωλάδα Ηλείας.

Διακόσιοι περίπου εργάτες γης από το Μπαγκλαντές συγκεντρώθηκαν με αφορμή την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων τους. Οι τρεις επιστάτες των εργοδοτών τους, απάντησαν με πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 33 εργάτες.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στα νοσοκομεία.

πηγή: iskra.gr


_______________________


18/4/2013 - Αθήνα

Δυο Χρυσαυγίτες, ξυλοκόπησαν νεαρό στη στάση του μετρό “Μοναστηράκι” στις 18 Απρίλη.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι τραμπούκοι επιτέθηκαν και χτύπησαν μετανάστη από το Πακιστάν στο σταθμό Μοναστηρακίου. Τότε ο νεαρός μαζί με την κοπέλα του αντέδρασαν και λογομάχησαν με τους Χρυσαυγίτες.

Στη συνέχεια ο ένας νεοναζί βρήκε ένα σκουπόξυλο και τραυμάτισε στο κεφάλι τον νεαρό, όπου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

πηγή: paraskinio.gr


_______________________


18/4/2013 - Αθήνα

Το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου, επί της Πέτρου Ράλλη, 10μελής ομάδα της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκε κατά 6 μελών της “Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό” και του ΣΥΡΙΖΑ που μοίραζαν φυλλάδια και κολλούσαν αφίσες για την αντιφασιστική κινητοποίηση της 21ης Απριλίου.

Τα συνθήματα της αφίσας (Ποτέ ξανά χούντα και φασισμός - Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία) ενόχλησαν μια κάτοικο της περιοχής και φώναξε προς τα μέλη της ΚΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ “τώρα ειδοποιώ τη Χρυσή Αυγή και θα δείτε”.

Μετά από λίγα λεπτά, εμφανίστηκε η φασιστική συμμορία και επιτέθηκε σε δυο παιδιά με γροθιές και κλωτσιές, τραυματίζοντας τους στο πρόσωπο και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν.

πηγή: Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”


_______________________


21/4/2013 - Αγρίνιο

Φασίστες επιτέθηκαν στο χώρο της κατάληψης Apertus στο Αγρίνιο τα ξημερώματα της 21ης Απρίλη.

Οι τραμπούκοι προξένησαν φθορές στην εξωτερική και στην εσωτερική πόρτα του χώρου και συνέχισαν τους τραμπουκισμούς τους σε μικρή παρέα νεολαίων στη πλατεία Δημάδη όπου πέταξαν και φειγ βολάν υμνώντας την 21η Απριλίου.

πηγή: apertus.squat.gr


_______________________



26/4/2013 - Κόρινθος 

Διάρρηξη με ρατσιστικά κίνητρα πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο, στις 26 Απριλίου.

Η διάρρηξη σημειώθηκε σε κατάστημα αρτοποιίας σε κεντρικό σημείο της πόλης. Οι διαρρήκτες άφησαν πίσω τους σημείωμα που έγραφε “Σε έχουμε εντοπίσει κομμούνι, που απασχολείς Αλβανούς στις επιχειρήσεις σου”.

Πηγή: AntinaziZone


_______________________


27/4/2013 - Τρίπολη

Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκε εικονολήπτης τοπικού μέσου, το πρωί της 27ης Απρίλη στη Τρίπολη.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας “αίμα μόνο για Έλληνες” τα μέλη της φασιστικής οργάνωσης επιτέθηκαν στον εικονολήπτη για να διαγράψει από το κινητό του τηλέφωνο το υλικό που είχε καταγράψει, προκειμένου να μην φαίνονται τα πρόσωπα.

Ο Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, κατήγγειλε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής χειροδίκησαν κι έσβησαν το βίντεο του εικονολήπτη, τονίζοντας «να ποιοι είναι οι δημοκράτες και οι παλικαράδες. Φοβούνται το πρόσωπό τους να το δείξουν γιατί είναι κουκουλοφόροι, γιατί κρύβονται στο σκοτάδι, όπως κρύβονταν οι δοσίλογοι την περίοδο της κατοχής όπως δρούσαν οι κουκουλοφόροι και κατέδιδαν τους Έλληνες.

Πηγή: left.gr


_______________________


2/5/2013 - Αθήνα

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιώργος Γερμενής (γνωστός και ως Καιάδας), στην προσπάθεια του να επιτεθεί στο δήμαρχο Αθήνας Γιώργο Καμίνη, χτύπησε ένα 12χρονο κοριτσάκι την Πέμπτη 2 Μαΐου.

Μετά την ματαίωση της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής για την διανομή τροφίμων στη πλατεία Συντάγματος, μια ομάδα με επικεφαλής το βουλευτή πήγε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου για να εντοπίσει τον Γ. Καμίνη. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου του δημάρχου, ο βουλευτής προσπάθησε να ρίξει μπουνιά στον Γ. Καμίνη, την ώρα που εκείνος μοίραζε λαμπάδες σε παιδιά μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο, και τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κοριτσάκι στο πρόσωπο. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Γερμενής επιχείρησε να τραβήξει και περίστροφο.

Πηγή: lifo.gr 


_______________________



7/5/2013 - Ν. Φιλαδέλφεια

Την Τρίτη 7 Μάη, στην κεντρική πλατεία της Πατριάρχου, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, δύο αντιφασίστες, κάτοικοι της περιοχής δέχθηκαν απρόκλητη λεκτική και σωματική βία από δύο Χρυσαυγίτες, έναν 17χρονο, τελειόφοιτο μαθητή στο 2ο λύκειο της Νέας Φιλαδέλφειας και μέλος της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και έναν ακόμα 25χρονο φασίστα με τους τελευταίους να ζητούν το λόγο για την δυναμική και εξωστρεφή παρουσία της αντιφασιστικής συνέλευσης στους χώρους της νεολαίας της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, τους είπαν: «έρχεστε στα σχολεία και μοιράζετε χαρτιά, αυτά δεν θα τα ξανακάνετε στη Νέα Φιλαδέλφεια». Παρά την πρόκληση, οι δύο αντιφασίστες επέλεξαν να μην απαντήσουν και ενώ άρχισαν να απομακρύνονται, χωρίς να δώσουν συνέχεια, ο 25χρονος κινήθηκε εναντίον τους και αιφνιδιαστικά επιτέθηκε με μπουνιές στο πρόσωπο και στο θώρακα στον ένα σύντροφο, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα απειλές και απωθώντας τους από το χώρο της πλατείας.

Κόσμος της περιοχής που ενημερώθηκε άμεσα έσπευσε στην πλατεία αλλά τα δύο «λεβεντόπαιδα» είχαν ήδη γίνει καπνός.

Πηγή: Αντιφασιστική Συνέλευση ΝΦ, ΝΧ και γύρω περιοχών


_______________________



8/5/2013 - Αγρίνιο

Απειλές και λεκτικές επιθέσεις εξαπέλυσε ο βουλευτής Αιτωλ/νίας της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης κατά αντιεξουσιαστών αλλά και δημοσιογράφου του agriniopress.gr.

Όλα άρχισαν όταν η συνοδός του βουλευτή δέχθηκε επίθεση από άτομα στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Στη συνέχεια ο φασίστας βουλευτής μαζί με μια ομάδα ατόμων άρχισε να επισκέπτεται» στέκια όπου θεωρεί ότι συχνάζουν αντιεξουσιαστές και να εκστομίζει απειλές όπου τον είδαν αυτόπτες μάρτυρες και μαζί ο δημοσιογράφος του agriniopress.gr, της εφημερίδας «Γεγονός» και του Δυτικά FM 9.61 Πάνος Τσακανίκας που μετέφερε τα όσα είδε.

Λίγο μετά ο δημοσιογράφος δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο που του συστήθηκε ως Κώστας Μπαρμπαρούσης το οποίο 

αμέσως μετά και χωρίς δεύτερη κουβέντα άρχισε να βρίζει και να απειλεί τον δημοσιογράφο.

Πηγή: agriniopress.gr


_______________________



11/5/2013 - Χανιά Κρήτης

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 11/5, 3 μαροκινοί μετανάστες δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από χρυσαυγίτες, με την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, και αργότερα βασανίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 2:30πμ,οι μετανάστες περπατούσαν στο Παλιό Λιμάνι όπου και τους σταμάτησε περιπολικό της αστυνομίας για να τους κάνει έλεγχο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι αστυνομικοί έβριζαν τους μετανάστες και μετά από λίγο τους άφησαν ελεύθερους. Μόλις απομακρύνθηκε το περιπολικό, από διπλανό μπαρ βγήκαν 10 φασίστες (ένας είχε πλησιάσει τους αστυνομικούς πριν και είχε συνομιλήσει μαζί τους) και αφού ρώτησαν τους μετανάστες από πού κατάγονται, άρχισαν να τους χτυπούν άγρια ενώ εμπόδιζαν και περαστικούς να πλησιάσουν. Τον ένα μετανάστη, μάλιστα, παρ’ όλο που είχε πέσει στο έδαφος ημιλιπόθυμος, συνέχιζαν να τον κλωτσάνε στο σώμα και στο κεφάλι. Ατάραχοι οι νεοναζί γύρισαν πίσω στο μπαρ ενώ ωστόσο είχε καλεστεί η αστυνομία και έφτασαν 2 περιπολικά(το ένα ήταν αυτό που είχε ελέγξει νωρίτερα τους μετανάστες). Αυτόπτες μάρτυρες μπήκαν στο μπαρ ΜΑΖΙ με τους αστυνομικούς για να τους δείξουν τους δράστες, όπου όταν αναγνωρίστηκε ένας από αυτούς, οι υπόλοιποι άρχισαν να προπηλακίζουν και να απειλούν τους μάρτυρες.

Οι αστυνομικοί φυσικά έμειναν άπραγοι! Στη συνέχεια, οι μετανάστες μαζί με 2 αυτόπτες μάρτυρες πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί οι αστυνομικοί αρνιόντουσαν πεισματικά να γίνει καταγγελία και μόνο μετά από προτροπή ντόπιου φιλικού προσώπου του ενός μετανάστη να πάνε κατευθείαν στον εισαγγελέα, δέχτηκαν να πάρουν καταθέσεις. Μάλιστα συνέλαβαν και τους 2 μετανάστες επειδή δεν είχαν χαρτιά, τους οποίους άφησαν όμως ελεύθερους το πρωί. Η επίθεση των ναζιστών,βέβαια,δεν καταγράφηκε ποτέ στα συμβάντα της αστυνομίας… Ακόμα πιο σοβαρή είναι η καταγγελία των μεταναστών ότι κατά την παραμονή τους στο τμήμα αστυνομικοί τους γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο.

Πηγή:Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Χανίων


_______________________



13/5/2013 - Αθήνα

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ένα 15χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν στο κέντρο της Αθήνας, όπως καταγγέλλουν οι Γιατροί του Κόσμου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του παιδιού, μια ομάδα ανδρών ντυμένοι με μαύρα ρούχα, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και το χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ


_______________________



13/5/2013 - Πειραιάς

Τη Δευτέρα 13/5, γύρω στις 12 το βράδυ μας τηλεφώνησε μέλος της Πρωτοβουλίας μέσα από το βαγόνι του τρένου. Κάποιος εμφανώς παρανοημένος, σε έξαλλη κατάσταση, επιτέθηκε ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ σε άτομο για το οποίο δεν ξέρουμε καταγωγή, μόνο χρώμα δέρματος, με ρατσιστική γλώσσα και απειλές για σωματική βία. 

Το θύμα δεν απαντούσε και έκανε ότι μιλούσε στο κινητό.

Μόλις έφτασαν στον σταθμό, και ενώ το τρένο άδειαζε, έπεσε πάνω του και τον χτύπησε πολύ, με μπουνιές και κοπανώντας τον στα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων, σύμφωνα με την μαρτυρία. 

Προς τιμήν τους, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν, και κάποια κοπέλα συνόδευσε το θύμα με σκοπό να απομακρυνθεί με ασφάλεια. Δεν μάθαμε νέα για την κατάσταση της υγείας του. 

Πηγή: Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά



_______________________



14/5/2013 - Αθήνα

Πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής πυρπόλησαν κατάστημα μετανάστη, στην οδό Λεμεσού στον Άγιο Παντελεήμονα, την Τρίτη 14 Μαΐου.

Συγκεκριμένα οι νεοναζί είχαν ήδη “επισκεφθεί” λίγες μέρες πριν τον μετανάστη απειλώντας ότι θα του κάψουν το μαγαζί.

Οι δυο από τους πέντε δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία και αποκαλύφθηκε ότι είναι ενεργά μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς έχουν συμμετάσχει και σε άλλες ρατσιστικές επιθέσεις στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Πηγή: ΑΜΠΕ



_______________________



17/5/2013 - Αθήνα

Επίθεση από φασίστες δέχθηκε το Στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Γκύζη - Πολυγώνου, τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Μαΐου.

Οι τραμπούκοι φασίστες ζωγράφισαν ναζιστικά σύμβολα πάνω στη τζαμαρία του Στεκιού.

Πηγή: ΛαϊκήΣυνέλευση Γκύζη - Πολυγώνου


_______________________



25/5/2013 - Νέα Υόρκη

Τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης εξαπέλυσαν απειλές, αλλά και χειροδικίες, κατά τη διάρκεια προβολής ντοκιμαντέρ, ενάντια στο κοινό και σε μέλη αριστερών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα το επεισόδιο διαδραματίστηκε το Σάββατο στην κεντρική αίθουσα του “Σταθακείου”, έδρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, όπου προβλήθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Ταξισυνειδησία - η άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού”.

Μετά το τέλος της προβολής του, οι Χρυσαυγίτες επιχείρησαν να παρέμβουν στη συζήτηση που ακολούθησε, κρατώντας μια ντουντούκα. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση των διοργανωτών που τους απομάκρυναν από την αίθουσα. Κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής αποχώρησής τους υπήρξαν διαπληκτισμοί, χειροδικίες και σπρωξίματα, ενώ οι Χρυσαυγίτες φώναζαν προς τους παρευρισκόμενους: «θα πεθάνετε κομμούνια».

Πηγή: enet.gr


_______________________


25/5/2013 - Θεσσαλονίκη

Tο Σάββατο 25 Μάη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 02:00 τα ξημερώματα εντός των χώρων του ΑΠΘ ομάδα αγνώστων πλησίασε έναν μετανάστη από το Ιράκ και αφού τον ρώτησε από που είναι, τον απείλησε λέγοντας του, όπως ο ίδιος 
κατήγγειλε, “σήκω και φύγε” και “γύρνα στην χώρα σου”. Αμέσως μετά ένας τράβηξε στιλέτο και τον μαχαίρωσε στον θώρακα.

Το περιστατικό κατήγγειλε ο μετανάστης στις αρχές. Όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία που δημοσιεύει το alterthess.gr ο μετανάστης τραυματίστηκε σοβαρά σε ευρεία περιοχή του θώρακα.

Πηγή: alterthess.gr



_______________________



25/5/2013 - Θεσσαλονίκη

Το πρωί του Σαββάτου 25 Μαΐου, ομάδα αγνώστων - ελληνικής καταγωγής σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες- προπηλάκισαν Αφρικανούς πλανόδιους μικροπωλητές στην περιοχή της Αριστοτέλους και στην Τσιμισκή, απειλώντας τους ότι αν δεν φύγουν από τη χώρα θα τους σκοτώσουν.

Πηγή: alterthess.gr



_______________________



25/5/2013 - Θεσσαλονίκη

Το απόγευμα της 25ης Μάη, δύο μετανάστες τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι, ο ένας μάλιστα στο λαιμό, πράγμα που κατήγγειλε τόσο στους Γιατρούς του Κόσμου όσο και στις αρχές.

Μάλιστα ο τραυματισμένος μετανάστης διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: alterthess.gr


_______________________



26/5/2013 - Αθήνα

Μετανάστης από το Μπαγκλαντές δέχθηκε επίθεση από αγνώστους το μεσημέρι της 26ης Μάη στη στάση του τραμ κοντά στη παραλία Εδέμ.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο μετανάστης ενώ βρισκόταν μέσα στο τραμ δέχθηκε επίθεση από δυο άτομα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Οι δράστες μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν, ενώ το τραμ έφυγε παρά τις εκκλήσεις του κόσμου.

Άνθρωποι και ναυαγοσώστες από τη παραλία του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.


_______________________



29/5/2013 - Νέα Ιωνία

Το βράδυ της 29ης Μάη, τραμπούκοι φασίστες επιτέθηκαν στο στέκι της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης «Εκτός Σχεδίου».

Συγκεκριμένα έγραψαν συνθήματα, φασιστικούς στόχους και μαίανδρους στο στέκι θέλοντας έτσι να δηλώσουν την παρουσία τους.

Πηγή: Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία



_______________________



1/6/2013 - Αθήνα

Το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Ιουνίου, τρείς μετανάστες αφρικανικής καταγωγής, δέχθηκαν επίθεση από δυο φασίστες στο λεωφορείο 732 του ΟΑΣΑ.

Συγκεκριμένα, αφού οι τραμπούκοι ανέβηκαν στο λεωφορείο, εντόπισαν τους μετανάστες και του επιτέθηκαν με μανία. Ο οδηγός επιχείρησε να κάνει έκτατη στάση αλλά δέχθηκε τις απειλές των φασιστών.

Πηγή: zougla.gr


_______________________



4/6/2013 - Αθήνα

Φασιστική επίθεση δέχθηκαν τα γραφεία του Νέου Αριστερού Ρεύματος και της εφημερίδας ΠΡΙΝ, το βράδυ τις 4 Ιούνη.

Οι νεοναζί έγραψαν φασιστικά συνθήματα, αγκυλωτούς σταυρούς, μαιάνδρους και στόχους υπογράφοντας ως Α.Μ.Ε.

Πηγή: Γραφείο τύπου ΝΑΡ


_______________________



7/6/2013 - Αθήνα

Φασιστοειδή επιτέθηκαν στα γραφεία της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα τη νύχτα της Παρασκευής 7/6/2013.

Συγκεκριμένα ζωγράφισαν με σπρέι πάνω στην πινακίδα, τον εξωτερικό τοίχο, τη τζαμαρία και τα κάγκελα φασιστικά σύμβολα (κέλτικους σταυρούς) και υπογράφοντας ως Α.Μ.Ε. (ανένταχτοι μαιάνδριοι εθνικιστές).


_______________________



16/6/2013 - Θήβα

Τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Ιούνη , ομάδα οκτώ εφήβων που επέστρεφαν από την νυκτερινή τους έξοδο δέχθηκαν επίθεση από τέσσερις νεαρούς... φουσκωτούς!

Συγκεκριμένα, Κατά τις 3.30 – 4.00πμ τα ξημερώματα της Κυριακής η παρέα των εφήβων (αγόρια και κορίτσια ηλικίας 16-18 χρόνων) βρισκόντουσαν στην οδό Δημοκρίτου , έξω από το ξενοδοχείο Διονύσιο. Εκείνη την ώρα τέσσερις φουσκωτοί περνώντας τυχαία?? από το σημείο άρχισαν να επιτίθενται φραστικά στους νεαρούς απαιτώντας να φωνάξουν «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή». Όταν οι νεαροί αρνήθηκαν , άρχισαν να τους ξυλοκοπούν με στυλ «κασιδιάρη» προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς σε τουλάχιστον ένα από τα παιδιά. Η κατάληξη ίσως να ήταν πολύ χειρότερη εάν τα θρασύδειλα φασιστοειδή δεν τρέπονταν σε φυγή μετά τις αντιδράσεις γειτόνων που βγήκαν στα μπαλκόνια τους από τις φωνές των νεαρών.

Πηγή: Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας


_______________________



18/6/2013 - Αθήνα

Εμπρηστική επίθεση δέχθηκε το αυτοκίνητο του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στα καταστήματα του αεροδρομίου Αθηνών, Νίκου Γουρλά, έξω από το σπίτι του με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΝΑΡ στο οποίο ανήκει ο Νίκος Γουρλάς

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα, καταγγέλλει την εμπρηστική επίθεση σε βάρος του αυτοκινήτου του προέδρου του Σωματείου  Εργαζομένων στα καταστήματα του αεροδρομίου Αθηνών, σ. Νίκου Γουρλά, έξω από την οικία του, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του. Ο Ν. Γουρλάς είναι ταξικός συνδικαλιστής, μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με έντονη δράση μέσα από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και την τοπική αριστερή αγωνιστική κίνηση Αγ. Βαρβάρας «Αντι-Θέσεις».

πηγή: Ν.Α.Ρ.


_______________________



28/6/2013 - Πάτρα

Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκε η ομάδα LGBTQI νέων Πάτρας “blender” το βράδυ της 28ης Ιούνη στο κέντρο της Πάτρας.

Καθώς η ομάδα “blender” πραγματοποιούσε αφισοκόλληση για εκδήλωση που θα οργάνωνε, τους περικύκλωσε ομάδα 6-7 ατόμων που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Οι φασίστες τους επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές.

Πηγή: Blender Πάτρας


_______________________



28/6/2013 - Κόρινθος

Το βράδυ της Παρασκευής 28/6 στο κέντρο της Κορίνθου και παρουσία δεκάδων ανθρώπων μια συμμορία από δέκα περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής (κάποιοι φορούσαν και μπλούζες της) επιτέθηκε με αλυσίδες και σιδερογροθιές σε δύο γνωστούς νέους ενεργούς πολίτες/αντιφασίστες της πόλης μας σε μία καθαρά γκανγκστερική και δολοφονική επίθεση.

Οι δύο νέοι δέχτηκαν σοβαρά χτυπήματα με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Πηγή: Αντιρατσιστική - ΑντιφασιστικήΠρωτοβουλία Κορίνθου


_______________________



28/6/2013 - Αθήνα

Ομάδα 20 περίπου εθνικιστών ξυλοκόπησε άγρια το βράδυ της Παρασκευή 28 Ιουνίου, 4 Έλληνες φοιτητές στου Ψυρρή.

Καθώς οι 4 νεαροί έκαναν βόλτα στα στενά του Ψυρρή ξαφνικά τους πλησίασαν 10-12 μηχανάκια. Ένας μασκοφορεμένος με ξυρισμένο κεφάλι κατέβηκε από το μηχανάκι και τους φώναξε: «Εσείς τι είστε; Αναρχικοί είστε ρε;».

Πριν προλάβουν να απαντήσουν δέχτηκε επίθεση ο πρώτος φοιτητής με γροθιές και ακολούθησαν μπουνιές και κλωτσιές και στους άλλους από 10 άτομα. Οι υπόλοιποι από τους δράστες παρακολουθούσαν από τα μηχανάκια τους. 

«Την ώρα που μας δέρνανε, μας βρίζανε και μας φτύνανε», δηλώνει ένας από τους φοιτητές στην εφημερίδα. «Να μάθετε μαλακισμένα να καίτε ελληνικές σημαίες», τους φώναζαν μεταξύ άλλων. Όταν τελείωσαν την επιδρομή που άφησε τους φοιτητές με ραγισμένα πλευρά και μαυρισμένα μάτια, οι δράστες έφυγαν κορνάροντας θριαμβευτικά. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι σε κοντινό στενό βρισκόταν ομάδα αστυνομικών που δεν αντελήφθη το περιστατικό. Τα παιδιά πέρασαν τη νύχτα στον Ερυθρό Σταυρό όπου συνάντησαν άλλα 10 θύματα ξυλοδαρμού εκείνης της νύχτας.

Πηγή: lifo.gr


_______________________



2/7/2013 - Αθήνα

Φασιστοειδή βανδάλισαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιουλίου.

Όπως καταγγέλλει η οργάνωση της Καλλιθέας με ανακοίνωσή της, πρόκειται για τη γνωστή φασιστική συμμορία των ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) που πριν λίγες μέρες βανδάλισαν τα γραφεία του ΝΑΡ στα Εξάρχεια καθώς και χώρους άλλων αριστερών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων.

Πηγή: left.gr


_______________________


3/7/2013 - Αθήνα

Φασιστική επίθεση δέχθηκε αργά τη νύχτα (3/7), ο χώρος διαλόγου της δημοτικής παράταξης «Αντίσταση με τους πολίτες Χαλανδρίου» στην Αβέρωφ 7α στο Χαλάνδρι. Γράφτηκαν φασιστικά συνθήματα και αγκυλωτοί σταυροί στις τζαμαρίες του κτιρίου.

Η “Αντίσταση με τους Πολίτες Χαλανδρίου” σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την επίθεση και την προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτικών χώρων που αντιστέκονται. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Η αντιΣΤαΣΗ με τους πολίτες του Χαλανδρίου καταγγέλλει την άνανδρη, φασιστική επίθεση στον χώρο διαλόγου Αβέρωφ 7Α όπου στεγάζει τις δραστηριότητές της. Γνωρίζουμε ότι η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια πρόσφατων ανάλογων εκφοβιστικών επιθέσεων σε πρωτοπόρους αγωνιστές, πολιτικούς χώρους και στέκια αντίστασης στο καθεστώς της τροικανής βαρβαρότητας. Ας είναι βέβαιοι οι εμπνευστές παρόμοιων επιθέσεων ότι η κλιμάκωσή τους θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το καθεστώς φόβου σιωπής και ανοχής στην μνημονιακή χούντα δεν θα περάσει.

Πηγή: Αυγή


_______________________



3/7/2013 - Αθήνα

Φασιστική επίθεση στα Γραφεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Γειτονιές της Αθήνας με απειλές κατά του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κωνσταντίνου πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου.

Οι τραμπούκοι έγραψαν φασιστικά συνθήματα με σπρέι στο κτήριο που βρίσκετε στην Αιόλου 47.


_______________________



5/7/2013 - Αθήνα

Τρεις βόμβες μολότοφ πέταξαν άγνωστοι μέσα στον κόσμο κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συναυλίας στις 9:30 στις 6 Ιούλη στην συμβολή των οδών Θησέως και Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Από τις μολότοφ τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο το οποίο διακομίσθηκε για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


_______________________



9/7/2013 - Αθήνα

Απροκάλυπτη φασιστική επίθεση από 80-100 χρυσαυγίτες δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιούλη, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος «Συνεργείο» κοντά στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, υπό την ανοχή(;) της ΕΛ.ΑΣ.

Ήταν 7.30 το απόγευμα, στο χώρο γινόταν μάθημα αγγλικών και εκτός από τους μαθητές υπήρχαν μόνο 2 ενήλικοι. Η καθηγήτρια (άνω των 60) και άλλος ένας. Καταφτάνουν 50 μηχανάκια αφηνιασμένων με ελληνικές σημαίες, καδρόνια και λοστάρια.

Γνωστοί για τη θρασυδειλία τους, οι τραμπούκοι της ΧΑ (φορούσαν μπλούζες της ΧΑ και ρίξανε φυλλάδια με τις… πολιτικές τους θέσεις), χτύπησαν εκτός από τους ενήλικες και τα παιδιά και έκαναν το χώρο άνω-κάτω.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών


_______________________


12/7/2013 - Αθήνα

Την Παρασκευή, 12 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, τέσσερις Πακιστανοί ηλικίας 23, 31, 33 και 38 ετών βρίσκονταν στο ισόγειο διαμέρισμά τους στον Ταύρο όταν άκουσαν δυνατά χτυπήματα στο παράθυρο και στην πόρτα.

Ήταν τέσσερα μαυροντυμένα άτομα. Ένας γύρω στα είκοσι, οι άλλοι μεταξύ 30 και 35. Οι δύο έμειναν έξω, οι δύο μπήκαν. «Ασφάλεια», τους είπαν. «Δώστε χαρτιά κι αφήστε κάτω τα κινητά σας, θα έρθει περιπολικό». «Τι περιπολικό;», απόρησαν οι Πακιστανοί, που μένουν νόμιμα στη χώρα. Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν τη σκέψη τους. «Είμαστε από Χρυσή Αυγή», άκουσαν τους εισβολείς να φωνάζουν ενώ ένιωθαν τις πρώτες γροθιές και κλοτσιές. Πριν καταφέρουν να φύγουν τρέχοντας, πρόλαβαν να τους δουν να κάνουν άνω-κάτω το διαμέρισμα. Οι γείτονες κοιτούσαν έκπληκτοι, αλλά αμέτοχοι. Οι δράστες δεν είναι άγνωστοι στη γειτονιά.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών


_______________________



12/7/2013 - Αθήνα

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουλίου, άγνωστοι επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στο “Μυρμήγκι” (Δίκτυο αλληλεγγύης της 6ης διαμερισματικής κοινότητας Αθήνας). 

Προξενήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές στην εξώπορτα του στεκιού. Το Μυρμήγκι, όπως όλα τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, τον τελευταίο χρόνο αποτελεί εστία αντίστασης απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση που έχουν επιφέρει τα Μνημόνια και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. 


_______________________



13/7/2013 - Ηράκλειο Κρήτης

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον δύο μεταναστών στο Ηράκλειο της Κρήτης το βράδυ της 13ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία των ίδιων των μεταναστών, οι ίδιοι περπατούσαν κατά μήκος ενός δρόμου στην πόλη του Ηρακλείου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όταν περίπου 20 άντρες ντυμένοι στα μαύρα τους περικύκλωσαν με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.
Αφού ρώτησαν τους μετανάστες από πού κατάγονται, ο όχλος τους επιτέθηκε χωρίς καμία πρόκληση, τους μαχαίρωσαν και στη συνέχεια, αφού τους έριξαν στο έδαφος, τους κλωτσούσαν.

Πηγή: Διεθνής Αμνηστία


_______________________


16/7/2013 - Θεσσαλονίκη

Θρασύδειλοι χιτλερικοί της γνωστής συμμορίας της Χρυσής Αυγής έκαναν επίθεση, τα ξημερώματα της Τρίτης 2,30 πμ., με πέτρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού και έσπασαν τα τζάμια.

Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού τους στέλνει μήνυμα ότι στην προσφυγική Περαία ΔΕΝ έχουν θέση ούτε οι φασίστες ούτε οι πρακτικές τους. 

Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού


_______________________


24/7/2013 - Κέρκυρα

Το βράδυ της 24ης Ιούλη, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, ομάδα μπράβων της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκε και ξυλοκόπησε άγρια, πλανόδιο μικροπωλητή μετανάστη και στη συνέχεια τον πέταξε μέσα σε κάδο σκουπιδιών.

Η τραμπούκικη συμπεριφορά των παρακρατικών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των διερχομένων που βρέθηκαν μπροστά εκείνη τη στιγμή, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον κακοποιημένο μετανάστη.

Πηγή: Ριζοσπάστης


_______________________



26/7/2013 - Αχαΐα

Απρόκλητη επίθεση χρυσαυγιτών σε βάρος 16χρονου μαθητή, μέλους των Νέων ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, μπροστά σε δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ, οι οποίες απλώς παρακολουθούσαν, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Όπως σημειώνει, το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης - παρωδία που είχε διοργανώσει η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δήθεν στη μνήμη των Αχαιών Πεσόντων κατά την Κυπριακή τραγωδία όταν μέλη του νεοναζιστικού κόμματος επιτέθηκαν με πλήρη περιβολή στον μαθητή στη στάση του προαστιακού τρένου στην Αγυιά.

Πηγή: patrasnews.com


_______________________


31/7/2013 - Αθήνα

Επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκήπων - Γκύζη από τη νεοναζιστική οργάνωση “Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές”.

Συγκεκριμένα έγραψαν συνθήματα και φασιστικά σύμβολα καθώς και απειλές κατά του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας, Πέτρου Κωνσταντίνου.


_______________________



6/8/2013 - Πειραιάς

Άγρια επίθεση από τραμπούκους δέχθηκε 28χρονος μετανάστης από το Πακιστάν το μεσημέρι της Τρίτης 6 Αυγούστου στη περιοχή του Τζάνειου Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα γύρω στις 12 το μεσημέρι, 3 μηχανάκια με 5 επιβαίνοντες επιτέθηκαν σε 28χρονο μετανάστη που πήγαινε στην εργασία του. Αφού του επιτέθηκαν λεκτικά με φράσεις όπως “βρωμιάρη, γύρνα πίσω στη χώρα σου” κλπ, του κατέφεραν δύο χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με μεταλλικό αντικείμενο (η γνωμάτευση του νοσοκομείου αναφέρει μαχαίρι) και έφυγαν.

Εκείνος αιμόφυρτος περπάτησε μέχρι το σπίτι του και ειδοποίησε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, που τον μετέφεραν στο Αττικό Νοσοκομείο. Έκανε 10 ράμματα στο κεφάλι. Τα τραύματα είναι εξωτερικά και δεν είχε άλλες επιπλοκές.

Πηγή: Αντιναζιστική ΠρωτοβουλίαΠειραιά


_______________________



7/8/2013 - Πάτρα

Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκε 17χρονος νεαρός το βράδυ της Τετάρτης 7 Αυγούστου.

Ο νεαρός κατευθύνονταν πεζός προς την οδό Γεροκωστοπούλου όταν τρία άτομα, που έφεραν τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής, τον σταμάτησαν και του ζήτησαν να τους επιδείξει την ταυτότητά του. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο ίδιος όταν τους είπε ότι δεν είχε μαζί του την ταυτότητά του άρχισαν να τον χτυπούν και να τον εξυβρίζουν. Αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο και το σώμα τον παράτησαν αιμόφυρτο και εξαφανίστηκαν.

Ο 17χρονος εξετάστηκε και διαπιστώθηκαν τραύματα στο σαγόνι και άλλα μέρη του προσώπου του αλλά και στο σώμα του. 

Πηγή: thebest.gr


_______________________



25//8/2013 - Αθήνα

Ρατσιστική επίθεση δέχτηκε ο Μοχάμεντ Ζαμάν,πακιστανικής καταγωγής, από 10μελή ομάδα αγνώστων, την Κυριακή το απόγευμα στον Κολωνό.

Συγκεκριμένα ο Ζαμάν περπατούσε επί της οδού Αντιγόνης κοντά στην γέφυρα Κολοκυνθούς κατευθυνόμενος στο βενζινάδικο όπου εργάζεται. 

Εκεί δέχτηκε την επίθεση από τους δράστες που τον χτύπησαν βίαια, με αποτέλεσμα να φέρει μώλωπες σε όλο του σώμα και να σπάσει την μύτη του.

Όταν έφτασε η αστυνομία πλέον οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Ο Ζαμάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παμμακάριστος όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: tvxs.gr


_______________________



30/8/2013 - Αθήνα

Προϊσταμένη τμήματος της Μονάδας Απεξάρτησης 18 άνω βρισκόταν έξω από το σταθμό του Μετρό Δάφνης, συνοδευόμενη από Αφρικανό φίλο της το βράδυ της 30ης Αυγούστου.

Τότε ένας φασίστας τους πλησίασε απειλητικά και έφτυσε τη γυναίκα στο πρόσωπο. Ακολούθησε συμπλοκή του με τον Αφρικανό αλλά και με νεαρούς από τις γύρω καφετέριες, οι οποίοι αντέδρασαν δυναμικά ενάντια στη φασιστική επίθεση.

Πηγή: left.gr


_______________________



1/9/2013 - Αθήνα

Το βράδυ της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου το στέκι της δημοτικής κίνησης ΜΑΡΙΔΑ Δάφνης - Υμηττού δέχτηκε θρασύδειλη επίθεση από νεοναζί. 

Είχε προηγηθεί αναγραφή φασιστικών συνθημάτων, συμβόλων και αυτοκόλλητων. Στο χώρο βρέθηκε μπουκάλι μπύρας που έριξαν μέσα από τα σπασμένα τζάμια, χωρίς να υπάρχει ανάφλεξη.

Πηγή: ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Δάφνης-Υμηττού (ΜΑΡΙΔΑ)


_______________________



3/9/2013 - Αθήνα

Επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Φυλής από χρυσαυγίτη στα Άνω Λιόσια.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η επίθεση έγινε από άτομο που πριν ρίξει την πέτρα εξύβρισε δύο μετανάστες και φώναξε το όνομα της συμμορίας «χρυσή αυγή».

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Γρηγορίου Λαμπράκη 4 & Στρατηγού Λιόση) ήταν κλειστά και προκλήθηκαν, ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές.

Πηγή: left.gr


_______________________



6/9/2013 - Πύργος

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου ομάδα 3 τουλάχιστον νεοναζί του Πύργου με επικεφαλής τον διαβόητο ναζιστή και μέλος της φασιστικής Εθνικής Δράσης Ηλείας, Νίκο Παπαδόπουλο, επιτέθηκε και τραυμάτισε φοιτητή του Πύργου Ηλείας γνωστό για την αντιφασιστική του δράση.

Οι φασίστες με ύπουλο τρόπο χτύπησαν από πισώπλατα τον φοιτητή και ταυτόχρονα ο νεοναζί Παπαδόπουλος επιτέθηκε με μένος εναντίον του τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο πρόσωπο και στο σώμα.

Πηγή: ΕΕΚ


_______________________



11/9/2013 - Καματερό

Επίθεση από φασιστοειδή δέχτηκε μαθητής στο 1ο Λύκειο Καματερού την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο μαθητής δέχτηκε επίθεση λόγο της δράσης του ως μέλος της ΚΝΕ.
Ο μαθητής άρχισε να φωνάζει “Δεν είμαι μετανάστης,είμαι Έλληνας και έρχονται να με βαρέσουν επειδή είμαι κομμουνιστής,είναι φασίστες! Την επόμενη φορά ίσως να μην είμαι εγώ,ίσως να είναι κάποιος από εσάς!”. Βέβαια δεν προλάβανε όσοι βρισκόντουσαν εκεί,γονείς και μαθητές να τον υπερασπιστούν,από την επίθεση ενός φασιστοειδούς,μέχρι που ένας γονέας μπήκε ανάμεσα και έδωσε ένα τέλος σε όλο αυτό. Στο τέλος έχουμε τον έναν εξ αυτών να φωνάζει “ναι ρε,είμαι φασίστας”.

Πηγή: indymedia


_______________________



11/9/2013 - Πέραμα

Δολοφονική επίθεση, εξαπέλυσαν χτες αργά το βράδυ χρυσαυγίτες στο Πέραμα, σε βάρος συνεργείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκανε αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». 

Τα φασιστοειδή έστησαν ενέδρα μέσα στο σκοτάδι και επιτέθηκαν με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα.

Από την επίθεση 7 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης.

Πηγή: Ριζοσπάστης


_______________________



18/9/2013 - Κερατσίνι

Νεκρός από επίθεση με μαχαίρι έπεσε ο αντιφασίστας και τραγουδιστής Παύλος Φύσσας τα ξημερώματα της Τετάρτης 19 Σεπέμβρη στο Κερατσίνι.

Ο Φύσσας, ενώ βρισκόταν με την παρέα του, δέχτηκε επίθεση από 30 χρυσαυγίτες. Τότε ο ένας απ’ αυτούς τον μαχαίρωσε στη κοιλιά και στην καρδιά.

Μετά από 35 λεπτά εμφανίστηκε το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρός.

Το περιστατικό έγινε παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ.


_______________________



19/9/2013 - Λαμία

Επίθεση από μέλος της Χρυσής Αυγής δέχτηκε 20χρονος Αλβανός το βράδυ της 19ης Σεπτέμβρη στη Λαμία.

Ο νεαρός μαζί με δυο φίλους του περνούσαν από την πλατεία Λαού όταν τον πλησίασε μέλος της Χρυσής Αυγής και τον ρώτησε αν είναι Αλβανός. Όταν αυτός απάντησε θετικά, τότε ο φασίστες τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο 35χρονος χαιρέτισε ναζιστικά φώναξε ότι είναι Χρυσή Αυγή και τράπηκε σε φυγή προς την οδό Όθωνος, ενώ αμέσως μετά έστριψε στην Αγίου Νικολάου. Οι τρεις νεαροί τον ακολούθησαν και ταυτόχρονα τηλεφώνησαν στην άμεση δράση καταγγέλλοντας το συμβάν. 

Πηγή: lamiareport.gr


_______________________



27/9/2013 - Μολάσους Λακωνίας

Στις 19.50 το απόγευμα της Παρασκευής στους Μολάους Λακωνίας, ομάδα αποτελούμενη από 15 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής άρχισε να μοιράζει υλικό της ναζιστικής συμμορίας, προκαλώντας αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα, ένας 40χρονος είχε φραστικές αντεγκλήσεις μαζί τους και στη συνέχεια δέχτηκε επίθεση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί με τραύματα στο νοσοκομείο της περιοχής. Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου