Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Παρέμβαση σε σχολεία της Τούμπας από συλλογικότητες της περιοχής,με αφορμή το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

Αντιφασιστική προκήρυξη που μοιράστηκε σε σχολεία της Τούμπας Θεσσαλονίκης από συλλογικότητες της περιοχής, με αφορμή το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

 Όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση και οι ζωές και τα όνειρα μας καταστρέφονται τόσο περισσότερο ελαφρά τη καρδία και χωρίς την απαιτούμενη γνώση ακούγονται φωνές που λένε « μόνο μια χούντα θα μας σώσει» ή « ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται».

Ενώ πριν από μερικά χρόνια αυτό ήταν λίγο πολύ γραφικό σήμερα με την άνοδο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, είναι πολύ επικίνδυνο.

Τι ήταν όμως το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου που σε μεγάλο βαθμό υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή; Εδώ θυμίζουμε ότι σε προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στα Μέγαρα στις 7 Ιουνίου, ο Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι «ο τόπος είδε προκοπή μόνο επί Γεωργίου Παπαδόπουλου και 21ης Απριλίου», ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επέλεξαν την 21η Απριλίου για να ανακοινώσουν τα ψηφοδέλτια τους για τις εκλογές που έγιναν στις 6 Μαΐου.


Οικονομική ευημερία στα χρόνια της χούντας

Είναι αλήθεια ότι στην 7ετία οι αριθμοί ευημερούσαν. Η ανάπτυξη ήταν κοντά στο 5,7% αλλά αυτό δεν λέει τίποτα από μόνο του. Και το 2004 είχαμε πολύ μεγάλη ανάπτυξη αλλά δεν υπήρχε καμία δια-φορά στις ζωές μας. Η ανάπτυξη στο σύστημα που ζούμε δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από υπερ-κέρδη για τους πλούσιους.

Και φυσικά ούτε λόγος για ανεξάρτητο συνδικαλιστικό κίνημα και εργασιακά δικαιώματα.

Στην 7ετία οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Το 1974 το 20% των πλουσιότερων κατείχε το 47,9% του συνολικού πλούτου ενώ το 20% των φτωχότερων μόλις το 3,1%.

Ευημερία στα χρόνια της χούντα αλλά για ποιους; Πάντως όχι για εμάς.


«Η χούντα ήταν αδιάφθορη»

Η διαπλοκή και η διαφθορά της σημερινής εποχής μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά στις κομπίνες και τις απάτες των χουντικών.

Ας δούμε μερικά μόνο από τα κατορθώματα τους:

- Αύξησαν τους μισθούς των υπουργών και υφυπουργών ( από 22.000 σε 35.000 δρχ) και ο μισθός του πρωθυπουργού σχεδόν διπλασιάστηκε.
- Έκαναν τον νόμο ( Περί ευθύνης Υπουργών ) εξασφαλίζοντας την ασυλία τους (Ν.Δ. 802 στις 30/12/1970 )
- Βόλεψαν τις οικογένειές τους σε θέσεις και αξιώματα με παχυλούς μισθούς. Π.χ. ο δικτάτορας διόρισε των αδερφό του Κωνσταντίνο στρατιωτικό ακόλουθο, Γ.Γ. του υπ. Προεδρίας, Περιφερειακό Διοικητή Αττικής και Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργό.


Οι ευθύνες της χούντας για την εισβολή στην Κύπρο

Το πραξικόπημα που ετοίμασε η χούντα για την ανατροπή του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακάριου, έδωσε την αφορμή για την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων στο νησί με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα το νησί να είναι χωρισμένο στα δύο.

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου

Εδώ και πολλά χρόνια η προπαγάνδα των ακροδεξιών και της Χρυσής Αυγής παλεύει να μας πείσει ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο πολυτεχνείο.

Το 2002 ξεκίνησε από το Εθνικό ίδρυμα Ερευνών μια μελέτη για τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο συγκεντρώνοντας τεκμήρια και μαρτυρίες. Σύμφωνα με αυτήν την πολυετή έρευνα προ-κύπτει ότι οι ταυτοποιημένοι και πλήρως επιβεβαιωμένοι νεκροί της εξέγερσης ήταν 24 ενώ ερευνώνται άλλες 30 περιπτώσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν φοιτητές και μαθητές.

Αυτό που δεν συγχωρούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου είναι ότι έβαλαν τις βάσεις για την πτώση του καθεστώτος που τόσο πολύ θαυμάζουν και που θα ήθελαν να επιβάλουν και σήμερα στην χώρα μας.

Επειδή εμείς δεν θέλουμε να ξεχάσουμε την κόλαση που έζησε η πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά και χιλιάδες αγωνιστές σε βασανιστήρια και σε ξερονήσια, δεν θα αφήσουμε να έρθουν ξανά τέτοια καθεστώτα.

Η Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται την χούντα γιατί και αυτή οραματίζεται ένα καθεστώς χωρίς ελεύθερο συνδικαλισμό χωρίς δημοκρατικά δικαιώματα.

Σήμερα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την οργή του κόσμου και να στρέψει τον ένα απέναντι στον άλλο για να αφεθούν στην ησυχία τους αυτοί που δημιούργησαν την οικονομική και κοινωνική κρίση. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μένουν στο απυρόβλητο, ενώ αναγορεύονται σε αιτία όλων των δεινών ...οι μετανάστες! Μέσα κι έξω από την βουλή η ΧΑ στηρίζει τα συμφέροντα των εργοδοτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών δηλώνοντας υποταγή στα ξένα αφεντικά της Τρόικας

Με τη μαζικότητα, την ενότητα, τη διάρκεια, τη μαχητικότητα και την οργάνωση μπορούμε να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή. Με τέτοιους αγώνες μπορούμε να απαντήσουμε στη βία και την τρομοκρατία του συστήματος. Με τέτοιους αγώνες μπορούμε να βάλουμε φρένο στην φασιστική Χρυσή Αυγή.

Σε αυτόν τον αγώνα να μην μείνει κανείς αντιφασίστας και αντιρατσιστής εκτός.

Χτίζουμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονία αντιφασιστικές επιτροπές.

Ούτε στην Τούμπα ούτε πουθενά!

Όλοι στη πορεία 21η Απριλίου στις 18.00 ενάντια στην χούντα στο Άγαλμα Βενιζέλου

Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας
ΚΕΕΡΦΑ Τούμπας
Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας
Αντιφασίστες & αντιφασίστριες από την Τούμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου