Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Όλοι/ες στην Αντιφασιστική πορεία της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 21 Απρίλη, 18:00, στο άγαλμα Βενιζέλου

Επιτέλους!Μια πρωτοβουλία που λαμβάνει σάρκα και οστά!Διότι δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα λόγια.Πρέπει να προχωράμε δυναμικά σε πράξεις,δράσεις και κινητοποιήσεις που να δείχνουν Αγωνιστικότητα-μαζικότητα-αποφασιστικότητα ενάντια σε όποια απειλή των φασιστών.Η πρωτοβουλία,λοιπόν, της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Αλληλεγγύης, της Αντιφασιστικής Επιτροπής γειτονιάς Φαλήρου- Αγ. Τριάδος- Ευζώνων και της Αντιφασιστικής Επιτροπής Τούμπας για διοργάνωση αντιφασιστικής πορείας στις 21/4 τέθηκε σε διάλογο,ζυμώθηκε και προχώρησε τελικά στη διαμόρφωση ενός κοινού αντιφασιστικού κειμένου (που ακολουθεί παρακάτω) και στην απόφαση για πραγματοποίηση Αντιφασιστικής πορείας στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 21/4,ώρα 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου. Στην διοργάνωση ως τώρα συμμετέχουν: Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης, Αντιφασιστική Επιτροπή γειτονιάς Φαλήρου- Αγ. Τριάδος- Ευζώνων, Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας, Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» (ΚΑΡ), Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Καλαμαριάς, Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.), Αριστερή Συσπείρωση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ), Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση- «Ξεκίνημα», Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), Δ' ΕΛΜΕ.

Ακολουθεί το αντιφασιστικό κείμενο-κάλεσμα των συνδιοργανωτών:


STOP στους νοσταλγούς της δικτατορίας και τη Χρυσή Αυγή! STOP στον κρατικό αυταρχισμό!

Μόνη απάντηση στην κρίση, οι αγώνες μας!
Η 21η Απρίλη είναι η επέτειος του πραξικοπήματος της Χούντας. Η στρατιωτική δικτατορία είχε έρθει να κλιμακώσει την τρομοκρατία του μετεμφυλιακού κράτους, που έστελνε εξορία τους αγωνιστές, που τσάκισε το κίνημα των «Ιουλιανών» αφήνοντας νεκρό τον Σωτήρη Πέτρουλα, που δολοφονούσε βουλευτές της Αριστεράς σαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η 21η Απρίλη είναι "μέρα γιορτής" των φασιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη μέρα πέρσι επέλεξε η Χρυσή Αυγή να παρουσιάσει τα ψηφοδέλτιά της, ενώ σε συγκεντρώσεις τους οι βουλευτές της δεν διστάζουν να υψώνουν τα χουντικά σύμβολα. Οι Ναζιστές, μα και όσοι κατά βάθος εχθρεύονται τη δημοκρατία προωθώντας αντικοινωνικά μέτρα, πολλοί απ' όσους φοβούνται τη λαϊκή οργή που οι μνημονιακές πολιτικές ξεσηκώνουν, προσπαθούν να προπαγανδίσουν για άλλη μια φορά το ιδεολόγημα «χρειαζόμαστε μια Χούντα».




Όμως, εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαίοι, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί και άλλοι σύλλογοι, επιτροπές κατοίκων, κινήματα, αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές και πολιτικές οργανώσεις δεν ξεχνάμε την κόλαση που σήμανε η Χούντα για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και τι αυτή εξυπηρέτησε. Ότι την ώρα που ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ζούσε πλουσιοπάροχα στη βίλλα του Ωνάση, η Χούντα στερέωνε ένα καθεστώς τρόμου, βασανιστηρίων και δολοφονιών όχι μόνο για τους αγωνιστές της Αριστεράς, αλλά και για την εργατική τάξη και τη νεολαία. Ένα καθεστώς βυθισμένο στα σκάνδαλα, τη διαφθορά, το νεποτισμό. Στηριγμένο από έλληνες και ξένους καπιταλιστές που υπηρέτησε πιστά, χαρίζοντας διυλιστήρια, δημόσια περιουσία και χρέη, αναθέτοντας δημόσια έργα- μαϊμού, παραδίδοντάς τους εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα δεμένα χειροπόδαρα. Σε Ωνάσηδες, Λάτσηδες, Νιάρχους και Βαρδινογιάννηδες, τους Τομ Πάπας και τους Μακντόναλντ... Δεν ξεχνάμε τον πόλεμο και τη σφαγή που προκάλεσε η Χούντα στην Κύπρο.

Ακριβώς επειδή οι δικτατορίες αποκεφαλίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα για να “ενισχύσουν” όλους αυτούς, είναι η Χρυσή Αυγή που πρωτοστατεί στην εξύμνησή τους. Γιατί κι αυτή οραματίζεται ένα καθεστώς που δε θα επιτρέπει τον ελεύθερο συνδικαλισμό και την αγωνιστική οργάνωση. Γιατί είναι μια νεοναζιστική συμμορία δολοφόνων στην υπηρεσία των Μνημονίων! Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την οργή του κόσμου και να στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου για να αφεθούν ήσυχοι οι υπαίτιοι της κοινωνικής κρίσης, τα μεγάλα αφεντικά. Κατηγορώντας τους μετανάστες ή τους ομοφυλόφιλους ή τους κομμουνιστές ή τους... δημόσιους υπαλλήλους. Που φυσικά είναι ενάντια στις απεργίες και τους κοινωνικούς-εργατικούς αγώνες. Η υποτιθέμενη ‘αντισυστημικότητά’ της αποκαλύπτεται όταν υπερασπίζεται μέσα στη Βουλή τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες ή όταν στηρίζει τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, συμφερόντων της πολυεθνικής El Dorado και του Μπόμπολα, ενάντια σε όλο τα λαϊκό κίνημα που έχει αναπτυχθεί!


Η πάλη για πραγματική δημοκρατία, για τη μη επανάληψη της τραγωδίας του 1967, συνδέεται σήμερα με την πάλη ενάντια στους σημερινούς φασίστες, τη Χρυσή Αυγή, που λειτουργεί σαν τσιράκι του συστήματος. Αλλά και με την πάλη για κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια στο σύστημα που ανέχεται ή στηρίζει ανοικτά τη δράση των νεοναζί, που απαντά με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά σε όλους τους αγώνες από τις Σκουριές Χαλκιδικής μέχρι την Κερατέα. Που επιτάσσει τους απεργούς, συλλαμβάνει αγωνιζόμενους συνδικαλιστές. Ενάντια στην Τρόικα και την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, που φαίνεται ότι… εμπνέονται από τη Χούντα για να περάσουν τα Μνημόνια, για να διαλύσουν τους μισθούς και το κοινωνικό κράτος και να εξυπηρετήσουν ξανά τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των εργολάβων…

Φέτος επιδιώκουμε η 21η Απρίλη να γίνει ένας σταθμός για το αντιφασιστικό κίνημα. Να αποκρούσουμε κάθε φιλοχουντική κι αντιδημοκρατική προπαγάνδα. Να βγούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση τα επίκαιρα συνθήματα «Ποτέ ξανά φασισμός» και «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία». Καλούμε όλους κι όλες, τις αντιφασιστικές συνελεύσεις, τα σωματεία εργαζομένων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις τοπικές επιτροπές κατοίκων, τις οργανώσεις, τα κόμματα και τους χώρους των κινημάτων να συμμετέχουν ενεργά στην αντιφασιστική πορεία την Κυριακή 21 Απρίλη, 18:00, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου