Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Καμία ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των αυτοοργανωμένων δομών στέγασης ντόπιων-προσφύγων-μεταναστών!Είναι γνωστή πλέον η στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπειτα από την «κολοτούμπα» με την μετατροπή του ΟΧΙ του λαού σε ΝΑΙ των δανειστών και την δεξιά στροφή στο ζήτημα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, μετά και την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, για την οποία ο Τσίπρας πανηγύριζε ονομάζοντας την διπλωματική νίκη.

Την Τετάρτη 27 Ιούλη πραγματοποιήθηκαν με πλήρη εύθηνη της κυβέρνησης και φυσικά τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ανθιμου (που το μόνο που κάνει είναι να σκεπάζει βιασμούς ανηλίκων στο Παπάφειο), 3 εκκενώσεις καταλήψεων στέγης αλληλεγγύης σε πρόσφυγες-μετανάστες-ντόπιους από τις αστυνομικές κατασταλτικές δυνάμεις.

Πρόκειται για τις καταλήψεις του πρώην Ορφανοτροφείου στην Τούμπα, την Hurriya στην Καρόλου Ντηλ και την κατάληψη στο Μανδαλίδειο στην Λεωφόρου Νίκης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες να μένουν στο δρόμο και με 100 προσαγωγές αλληλέγγυων από τις οποίες οι 75 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με νόμο του Ι. Μεταξά.

Να σημειωθεί ότι η εκκένωση γίνεται τρεις μέρες μετά την λήξη του No Border Camp 2016 που είχε δεχτεί έναν μεγάλο επικοινωνιακό πόλεμο από πλευράς της πρυτανείας του ΑΠΘ, της διοίκησης του Δήμου αλλά στελεχών της ΝΔ και την εκκλησία.
Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είχε ήδη κάνει μήνυση στις αρχές Δεκεμβρίου για τη κατάληψη του πρώην Ορφανοτροφείου ζητώντας την εκκένωση του κτιρίου επιδιώκοντας την κατεδάφιση του. Σκοπός της είναι να δημιουργήσει ιδιωτικό ίδρυμα περίθαλψης. Η εκκένωση δεν έγινε τότε αλλά «ήρθε» να συντονιστεί με τις εκκενώσεις των άλλων δύο καταλήψεων.
Το Μανδαλίδειο κτίριο στην Λεωφόρο Νίκης λειτουργεί ως κατάληψη 8 χρόνια μετά την εγκατάλειψή του από το πανεπιστήμιο. Να σημειωθεί πως εκεί στεγαζόταν το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ το οποίο μεταφέρθηκε σε κτίριο στην Εγνατία, αφού η οικοδομή κρίθηκε ακατάλληλη για πανεπιστημιακή χρήση.
Η κοινότητα
Hurriya
έχει ζωή μόλις τριών ημερών και μάλιστα προχθές έγινε το πρώτο μεγάλο άνοιγμα στην γειτονιά για να γνωρίσει τους νέους της γείτονες, δύο οικογένειες προσφύγων. Το κτίριο ανήκει σε ιδιώτη και παρέμενε εγκαταλελειμμένο για περισσότερα από δύο χρόνια.
Γίνεται ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν κρατάει καν τα προσχήματα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής πολιτικής, στηρίζοντας πλήρως το σάπιο οικοδόμημα της ΕΕ του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Βέβαια η ανακοίνωση του Σύριζα, ότι είναι αντίθετος στις εκκενώσεις των καταλήψεων, αποτελεί ωμή και αισχρή κοροϊδία προς τους αλληλέγγυους και την κοινωνία .
Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει ενωμένο και παρά τις διαφορές μας, ιδεολογικές κ.α.να απαντήσει στις προκλήσεις που δέχεται, με κοινές δράσεις σε γειτονιές και στην πόλη.
Ακόμη παρά τις διαφωνίες που μπορεί να υπάρχουν με τον τρόπο λειτουργίας εγχειρημάτων όπως οι καταλήψεις δεν μπορούμε παρά να τις στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε τα ερειπωμένα και εγκαταλειμμένα κτήρια να εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας.

Σαν Αντιφασιστική Τούμπας εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση τους. . Όσο μεγάλη κι αν είναι η καταστολή εμείς θα συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα και της αλληλεγγύης.


Καμία ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των αυτοοργανωμένων δομών στέγασης ντόπιων-μεταναστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου