Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Επιτυχημένο το 3ο Αντιφασιστικό Διήμερο στη Τούμπα!


Με μεγάλη επιτυχία έφτασε στο τέλος του και το 3ο Αντιφασιστικό Διήμερο Αντίστασης και Αλληλεγγύης που διοργανώθηκε από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων στη Τούμπα.

                                 

Για άλλη μια χρονιά πολλοί κάτοικοι της Τούμπας ήρθαν σε επαφή με τις συλλογικότητες μας αλλά και με τα ενεργά κινήματα της Πόλης (ΒΙΟΜΕ, ΕΡΤ3, απεργοί της coca cola, επιτροπές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, σχολικούς φύλακες κτλ), συμμετείχαν στις συζητήσεις, πήραν μέρος στις δραστηριότητες που είχαμε ετοιμάσει (παιδότοπο, κουκλοθέατρο), και γλέντησαν μαζί μας και τα δυο βράδια με τα ρεμπέτικα σχήματα που μας έκαναν την τιμή να παίξουν για εμάς. 

                                 

Οι συζητήσεις που διοργανώσαμε και τις δυο μέρες ήταν αρκετά ζωντανές.
Την πρώτη μέρα κουβεντιάσαμε για τον φασισμό, για την εξέλιξη της δίκης της χρυσής αυγής και τα καθήκοντα του αντιφασιστικού κινήματος καθώς και για το φιλοξενείο προσφύγων που έχουμε στην περιοχή μας και για τις δράσεις που ετοιμάζουμε την αμέσως επόμενη περίοδο.

Την δεύτερη μέρα τα ανοίγματα στην κουβέντα έγιναν από τα ανοιχτά κινήματα της πόλης μας παρουσιάζοντας κυρίως σε ποια φάση βρίσκονται αυτήν την στιγμή αλλά και για το πώς προετοιμάζονται για την επόμενη περίοδο.

                                  

                                  

Κοινός τόπος σε όλους ήταν ότι πλέον το διήμερο έχει γίνει ένας θεσμός για την περιοχή κρατώντας ανοιχτό το νήμα και τις δράσεις απέναντι στον φασισμό και τις επιθέσεις που έχουμε δεχτεί σαν άνεργοι και εργαζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η εποχή που ζούμε δεν είναι ούτε για ανάθεση ούτε για συμβιβασμούς, μόνο με την ενεργό συμμετοχή μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση.    

                                  


Στον Συντονισμό Συλλογικοτήτων συμμετέχουν η Αντιφασιστική επιτροπή Τούμπας, η Πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας, μέλη της ανοιχτής συνέλευσης του κοινωνικού κέντρου αγώνα ενώ το διήμερο συνδιοργανώθηκε και από την Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, το δίκτυο ανέργων και την ΚΕΕΡΦΑ Τούμπας.  
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου