Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η "επιστροφή" του Αρκτούρου!

Αργήσαμε να το δημοσιεύσουμε,αλλά αξίζει!Η "επιστροφή" του Αρκτούρου,μετά την ισχυρή δημόσια κατακραυγή του κόσμου.Είχαμε γράψει τι κινδύνους εμπεριέχει αυτή η απόφαση της οργάνωσης 
σχετικά με την παρουσία και "δράση" του νεοναζιστικού μορφώματος "Χρυσή Αυγή".Αυτό,όμως,που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι μόνο με την ισχυρή κατακραυγή του αντιφασιστικού κόσμου,η οργάνωση αναγκάστηκε να επιστρέψει με δημόσια ανακοίνωση την "δωρεά" της Χ.Α.Άς φανταστούμε συνεπώς τι μπορεί να επιτευχθεί με ισχυρή και συνεχή κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος! Θα στείλουμε τους φασίστες της Χ.Α. σπίτι τους μια ώρα αρχύτερα!

Αναδημοσίευση απο kar.org

Έτσι μπράβο Αρκτούρε!
Πριν από λίγο καιρό ο Αρκτούρος ανακοίνωσε μέσω twitter ότι:
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της δωρεάς από τη ΧΑ κ επιστρέφει το ποσό των 5000 ευρώ.
Ανακοίνωση Τύπου
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μία αμιγώς ελληνική, περιβαλλοντική, μη κυβερνητική και με απόλυτη διαφάνεια μη κερδοσκοπική αστική εταιρία, με έργο πολυετές, υπαρκτό, αποτελεσματικό, ουσιώδες, αναγκαίο και πανελλαδικό, διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της υπάρξεως και της λειτουργίας της, λόγω έλλειψης πόρων.
Πρόσφατα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απηύθυνε -στην Ελλάδα και το εξωτερικό- δημόσια έκκληση για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών του. Για την ανάγκη εξεύρεσης πόρων για την προστασία της άγριας ζωής και των οικοσυστημάτων, που είναι από τα πρώτα και σίγουρα τα πιο αθώα θύματα της κρίσης.
Παρά την ανταπόκριση ελλήνων και ξένων πολιτών, για μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και των κατεστημένων επιλογών της, το φυσικό περιβάλλον εξακολουθεί δυστυχώς να αποτελεί «είδος πολυτελείας» ή αντικείμενο προς αλόγιστη εκμετάλλευση που δεν έχει ανάγκη από προστασία ούτε δικαίωμα για ενίσχυση και υποστήριξη.
Από τα 21 χρόνια λειτουργίας του, τα τελευταία 11 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στήριξε τη δράση του σε ίδιους πόρους, τους οποίους εξασφάλιζε από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων και από εθελοντική προσφορά εργασίας και δράσης ενεργών πολιτών. Δεν συνδέθηκε ποτέ με κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς. Και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση του σήμερα. Εξάλλου, καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης. Από τη σκοπιά αυτή, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά, ανακαλώντας την αποδοχή αυτή, και επιστρέφει το ποσό των 5000 ευρώ στο συγκεκριμένο κόμμα.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνει και πάλι έκκληση για την ενίσχυση των σκοπών και των δράσεών του σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις τους, και σε όλες τις επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα και η επιβίωσή της για τις επόμενες γενιές προϋποθέτει ένα φυσικό περιβάλλον διαρκώς υγιές, ασφαλές και χωρίς ανεπανόρθωτες απώλειες.
Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκριση πολιτών, εταιριών αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αυτή τη φορά, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και το σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον και την άγρια ζωή.
Λογαριασμός ενίσχυσης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 210/48106351.
Screen Shot 2013-08-21 at 12.34.37 PM






Πηγη:http://www.arcturos.gr/el/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=318&Itemid=49#sthash.XxU1jOAe.xiUMyUxH.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου