Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ισόβια για τη δολοφονία Λουκμάν

Ισόβια ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τους δύο κατηγορούμενους Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον φόνο του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.
Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που κήρυξε τους δύο κατηγορούμενους ενόχους για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία. Απέδωσε δηλαδή κοινή απόφαση για τη δολοφονία του 27χρονου, που πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατό του τη στιγμή του φόνου, και κοινή εκτέλεση.
Στους κατηγορούμενους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, γεγονός που σημαίνει ότι καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη, 32 μήνες για τα υπόλοιπα αδικήματα που τους βαραίνουν (οπλοχρησία και οπλοκατοή) και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Την περασμένη Πέμπτη η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την καταδίκη των κατηγορούμενων υπογραμμίζοντας το ρατσιστικό κίνητρο. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχαν συναποφασίσει το έγκλημα» ήταν η εκτίμηση της εισαγγελέως όπως και ότι εκτέλεσαν την πράξη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
«Η υπόθεση αυτή που εισάχθηκε στο δικαστήριο από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ως ένα τυχαίο περιστατικό, ένας διαπληκτισμός δι’ ασήμαντον αφορμή, αποκαλύφθηκε στο ακροατήριο ως αυτό που πραγματικά ήταν: ένα προμελετημένο εν ψυχρώ ρατσιστικό έγκλημα από δύο μαχαιροβγάλτες συνδεδεμένους με τη νεοναζιστική οράνωση Χρυσή Αυγή» δήλωσε μεταξύ άλλων μετά την απόφαση ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής κ. Θανάσης Καμπαγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου